Docent Engels in Hengelo (O)

Het Montessori College Twente, gevestigd in Hengelo (O), is een bruisende, open en dynamische leer- en leefgemeenschap met ruim 1300 leerlingen voor Mavo, Havo, VWO, TTO en Wereldklas die midden in de maatschappij staat.

Wij werken vanuit de kernwaarden: Ambitieus, Betrokken, Creatief, Dynamisch en Eigen-wijs
en hebben ons onderwijs vormgegeven volgens het Montessori-concept. Dat is leidend bij al onze onderwijsontwikkelingen.

Het Montessori College Twente is op zoek naar een inspirerende docent Engels 2e graad.
Interesse en/of bekendheid met het tweetalig onderwijs is een grote prĂ©.  

Informatie over het Montessori College Twente kunt u vinden op onze website: 
www.montessoricollegetwente.nl

 

Op zoek naar een docent Engels voor onze jonge wereldburgers.
 
Engels – een mooi vak. Maar wat heb je eraan (doe je ermee) in het gewone leven? Die vraag weet jij als docent meteen te beantwoorden. Door de verbinding te maken tussen de wereld om ons heen en het vak dat je geeft. Zo maak je onderwijs
levend. Zo stimuleer je leerlingen om te ontdekken; om nieuwsgierig te blijven; om zelf te kijken, analyseren en begrijpen. Op het Montessori College Twente (MCT) noemen we dat 'Les voor het leven'.

Wij vinden namelijk dat onderwijs zowel over leren als over vorming moet gaan. Anders gezegd: op het MCT krijg je onderwijs waardoor je je niet alleen vakmatig ontwikkelt, maar ook op weg helpt in het leven. Zodat elke leerling zich uitgedaagd voelt op inhoudelijk
en meer persoonlijk niveau. 'Les voor het leven' betekent dus dat we leerlingen ook het nodige in hoofd, hart en handen geven op weg naar volwassenheid; naar een rol als wereldburger in deze snel veranderende tijd.

Ben jij de docent Engels die daar met enthousiasme een rol in speelt? Die goed de balans weet te vinden tussen de rol als docent en als inspirator? Weet je goed te schakelen tussen de verschillende tempo's van leerlingen en hun uiteenlopende achtergronden?
Ben je goed in staat om samen met de leerlingen te reflecteren; om samen de consequenties van keuzes te bespreken?

Heb je op deze vragen 'ja' geantwoord, neem dan snel contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of de 'match' compleet is. Alvast bedankt voor je reactie.

Les voor het leven
Montessori College Twente
 

Solliciteer